Penne met zalm en citroen

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gm ah penne rigate (pasta, zak a 500; g) 1 citroen 2 schaaltjes zalmfilet (a ca. zoo g) 60 gm boter 2 eetlepel(s) olijfolie 2 bakjes wortelrauwkost (a 150 g, ah; ) 1 versgemalen peper 4 takjes selderij Bereiden: Penne koken volgens gebruiksaanwijzing. Citroen schoonboenen en schil raspen. Zalm in blokjes snijden. In sauspan boter en olie verhitten. Citroenrasp en wortelrauwkost hierin zachtjes verwarmen. Zalmblokjes toevoegen en voorzichtig ca. 4 minuten verhitten tot zalm gaar is. Op smaak brengen met peper. Pasta over vier borden verdelen. Zalm erop scheppen en rest van saus erover schenken. Garneren met takjes selderij. Bevat per eenpersoonsportie: 735 kilocalorieën eiwit 33 g vet 35 g koolhydraten 73 g WIJNCATEGORIE: 1 lichte, frisse, fruitige witte wijnen Pinot Blanc d'Alsace

Penne met zalm en citroen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept