400 gm ah penne rigate (pasta, zak a 500; g) 1 citroen 2 schaaltjes zalmfilet (a ca. zoo g) 60 gm boter 2 eetlepel(s) olijfolie 2 bakjes wortelrauwkost (a 150 g, ah; ) 1 versgemalen peper 4 takjes selderij Bereiden: Penne koken volgens gebruiksaanwijzing. Citroen schoonboenen en schil raspen. Zalm in blokjes snijden. In sauspan boter en olie verhitten. Citroenrasp en wortelrauwkost hierin zachtjes verwarmen. Zalmblokjes toevoegen en voorzichtig ca. 4 minuten verhitten tot zalm gaar is. Op smaak brengen met peper. Pasta over vier borden verdelen. Zalm erop scheppen en rest van saus erover schenken. Garneren met takjes selderij. Bevat per eenpersoonsportie: 735 kilocalorieën eiwit 33 g vet 35 g koolhydraten 73 g WIJNCATEGORIE: 1 lichte, frisse, fruitige witte wijnen Pinot Blanc d'Alsace