2 uien 2 eetlepel(s) olie 2 blik ravioli in tomatensaus 100 gm geraspte kaas 50 gm paneermeel 6 tomaten 2 eetlepel(s) mayonaise 1 eetlepel(s) azijn 1 paar takjes peterselie 1 rasp 1 grote pan 1 ovenvaste schaal 1 ovenwanten 1 houten lepel 1 grote opscheplepel 1 mesje 1 snijplank 1 schaar 1 kopje Maak een ui schoon door de boven en onderkant eraf te snijden. Pel de bruine blaadjes eraf tot je alleen nog een witgroene ui over hebt. Rasp de ui fijn. Zet er een bordje onder, je hoeft de ui dan niet van tafel te vegen. Doe de olie in de pan en laat die op een hoog vuur heet worden (ongeveer een 1/2 minuut op hoog gas). Doe de ui in de olie en roer die goed met een houten lepel. Als de ui lichtbruin begint te worden draai je de vlam op halve stand. Maak de blikken ravioli open en giet deze bij de ui in de pan. Roer alles goed door elkaar. Laat ongeveer 5 minuten warm worden op een laag vuur. Schep de ravioli in de ovenvaste schaal, strooi er de geraspte kaas over en hierover het paneermeel. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden en laat de schaal ongeveer 10 minuten in de oven staan. Ondertussen kun je de tomatensla maken. Was de tomaten en snij ze in plakjes. Leg de plakjes netjes op een schaal. Maak nu in een kom de saus. Doe in een kom 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel azijn. Maak de 2e ui schoon, snij die van boven naar beneden half door en daarna in dunne plakjes. Zo krijg je halve ringen. Strooi de halve uiringen over de tomaat. Roer de azijn en de mayonaise door elkaar en doe er een snufje peper en zout bij. Giet dit in het midden van de schaal met tomaat. Was de peterselie, doe die in een kopje en knip de peterselie goed fijn met een schaar. Strooi dit over de gehele schaal. Haal de schotel uit de oven met de ovenwanten en zet die op een onderzetter op tafel. De tomatensla erbij en smullen maar.
Snelle raviolischotel met tomatensla is een recept van De Virtuele Keuken