1 pkg roerbakrijst (250 gr.) 1 mango 1/2 dunne prei 300 gm biefstuk 1 rode peper 2 eetlepel(s) olie 1 eetlepel(s) thaise rode currypasta (patak's) 2 eetlepel(s) garneeramandelen 2 eetlepel(s) thaise vissaus 1/2 theelepel(s) bruine basterdsuiker Roerbakrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Mango schillen en in blokjes snijden. Prei schoonmaken, wassen, in de lengte halveren en in dunne reepjes van ca. 4 cm lengte snijden. Peper wassen en halveren, pitjes verwijderen en in de lengte in dunne reepjes van ca. 4 cm lengte snijden. Biefstuk in smalle reepjes snijden. In een wok 1 eetlepel olie verhitten, vleesreepjes toevoegen en in 1 à 2 minuten lichtbruin bakken. Vlees uit de pan scheppen. Rest van de olie toevoegen en de prei en peper al omscheppend ca. 2 minuten fruiten. Currypasta toevoegen en al roerend ca. 1 minuut meebakken. Rijst toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten roerbakken. Mango en reepjes vlees erdoor scheppen en ca. 1 minuut laten meeverwarmen. Amandelen grof hakken en in een droge koekepan kort roosteren. Vissaus en suiker mengen en door de rijst roeren. Garneren met amandelen. Serveren met komkommer en sambal. Bron: MisterMail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :