3 eetlepels maïsolie 1/2 theelepel sesamolie 3 eieren, geklopt 4 volle eetlepels reepjes gekookte ha; m 2 eetlepels maïsolie 1/2 theelepel sesamolie 2 daun salam (ind. laurier) 1 daun pandan (ind. geurig blad), in stukj; es gesneden 1 mespuntje fijngewreven trassi 2 tenen knoflook in plakjes 1 grote rode lombok, overlangs gehalveerd,; overdwars in reepjes gesn (desgewenst zaden verwijderd) 1 eetlepel teriyakisaus 3 eetlepels gedroogde kuping tikus (muizenoor-z; wam), 20 minuten geweld in heet water en dan uitgelekt 1/2 kop gepelde gekookte steurgarnalen 1 - 2 theelepels instant magere bouillo; npoeder (knorr) 1/2 theelepel suiker 4 - 5 koppen koude drooggekookte rijst 4 eetlepels gesneden groene ui zout peper Maak de 3 lepels maïsolie en de 12 theelepel sesamolie heet in een koekenpan. Laat de geklopte eieren hierin glijden en maak, al rullend met een vork, er snel een smeuïg roerei van. Zet de pan direct van het vuur en hou haar bij de hand. Fruit de reepjes ham, steeds roerend, in een grote wadjan of wok, in de op matig vuur heetgemaakte 2 eetlepel maïsolie en de ½ theelepel sesamolie met de daun salam en daun pandan, trassi, knoflook en lombok, een minuut of 5 lang. Roer de teriyakisaus, uitgelekte muizenoren, garnalen, bouillonpoeder en suiker erdoor tot alles goed en gelijkmatig gemengd is en voeg dan de rijst toe. Warm het, al omscheppend, goed door en schep er dan de gesneden groene ui doorheen. Kruid zonodig bij met zout en peper en doe de Hawaiiaanse gebakken rijst over in een grote warme serveerschaal. Versier bovenop met het los gerulde roerei. Dien direct op in diepe borden of pisangbladeren met spareribs. Geef verder wat soorten sambal ernaast, bijvoorbeeld sambal djeruk, sambal petis en sambal brandal.