- Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
- Snijd de kipfilet in lange brede repen (leg eventueel de repen kipfilet tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat).
- Rijg de kipfilet aan satéstokjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een (heel klein) scheutje olie toe en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten uit. Voeg de afgekoelde rijst en de kruidenmix toe en roerbak dit ca. 5 minuten.
- Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.
- Breng ondertussen de satésauspasta (uit het kuipje) met 3 dl water al roerende op een laag vuur aan de kook. Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken.
- Zet de wok terug op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 3 minuten. Voeg 2 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten doorkoken.
- Rooster ondertussen de kipsaté op of onder de hete barbecue, grill of grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren. -Schep de Nasi Rames op 4 warme borden. Op tafel: Zet Conimex Seroendeng en Atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Lekker anders kan ook: In Indonesië maakt iedereen Nasi Rames op z’n eigen manier. De een geeft er spiegel¬eieren bij, terwijl anderen er gebakken kerriedrumsticks, rolletjes gekookte ham, gebraden varkensfricandeau of gebarbecuede saté babi bijgeven. Doe wat je lekker vindt! Bevat per portie: 1030 kilocalorieën / eiwit 46 g / vet 49 g / koolhydraten 102 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen. "},"recipeYield":"4 "}