flinke klont bakroomboter 1 ui, gesnipperd 1 of 2 teentjes knoflook, in dunne plakj; es 1 pak risottorijst (400 gram) 1 kopje witte wijn ongeveer 9 dl heet water 2 kippenbouillontabletten 30 gram verse basilicum, kleingesneden 2 eetlepels pesto 200 ml zure room 75 gram vers geraspte parmesaanse kaas evt. zout vers gemalen zwarte peper (Belangrijk: steeds blijven roeren.) In de boter de uien en de knoflook bakken tot de ui glazig ziet. Dan de risottorijst erbij en even laten bakken (de rijst moet glanzen). Dan de witte wijn en wat kokend water erbij. Voeg de bouillontabletten toe. Blijf dus roeren (vuur staat half hoog) en voeg steeds vocht bij (ongeveer een soeplepel per keer). Na ongeveer 20-25 is de rijst gaar. Doe er dan de zure room, basilicum, pesto, kaas en wat vers gemalen peper bij. Roer goed door en laat 2-3 minuten staan. Gegeten met een salade: 1/2 krop sla, 1/2 paprika in dunne reepjes 1/2 komkommer in dunne plakjes ong. 75 gram ontbijtspek, knapperig gebakken dressing (2 eetl, mayo, scheutje kant-en-klare slasaus van AH, versgemalen peper, beetje poedersuiker, persadillekruiden)