Risotto met basilicum en zure room

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

flinke klont bakroomboter 1 ui, gesnipperd 1 of 2 teentjes knoflook, in dunne plakj; es 1 pak risottorijst (400 gram) 1 kopje witte wijn ongeveer 9 dl heet water 2 kippenbouillontabletten 30 gram verse basilicum, kleingesneden 2 eetlepels pesto 200 ml zure room 75 gram vers geraspte parmesaanse kaas evt. zout vers gemalen zwarte peper (Belangrijk: steeds blijven roeren.) In de boter de uien en de knoflook bakken tot de ui glazig ziet. Dan de risottorijst erbij en even laten bakken (de rijst moet glanzen). Dan de witte wijn en wat kokend water erbij. Voeg de bouillontabletten toe. Blijf dus roeren (vuur staat half hoog) en voeg steeds vocht bij (ongeveer een soeplepel per keer). Na ongeveer 20-25 is de rijst gaar. Doe er dan de zure room, basilicum, pesto, kaas en wat vers gemalen peper bij. Roer goed door en laat 2-3 minuten staan. Gegeten met een salade: 1/2 krop sla, 1/2 paprika in dunne reepjes 1/2 komkommer in dunne plakjes ong. 75 gram ontbijtspek, knapperig gebakken dressing (2 eetl, mayo, scheutje kant-en-klare slasaus van AH, versgemalen peper, beetje poedersuiker, persadillekruiden)

Risotto met basilicum en zure room is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept