Rijstrand met spinazie en doperwten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 g spinazie 4 takjes peterselie 250 g droogkokende rijst 1 kruidenbouillontablet zout peper 1 pak diepvries doperwten 300 g 2 el boter of margarine Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen. In kopje peterselie fijn knippen. In pan rijst met bouillontablet koken volgens gebruiksaanwijzing. Platte schaal voorverwarmen. Intussen spinazie op matig vuur in 5 min. laten slinken. Af en toe omscheppen. Zout toevoegen. In 10 min. zachtjes gaarkoken. Intussen in pan doperwten koken volgens gebruiksaanwijzing. In vergiet spinazie laten uitlekken. Op plank grof hakken. Door rijst scheppen: spinazie, doperwten, peterselie en boter. Op smaak brengen met zout en peper. Rijstrand (inh. 1 l) omspoelen met koud water. Rijstmengsel erin scheppen. Goed aandrukken. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren. Even schudden en rijstrand op schaal laten glijden. Lekker met kippenragout. (Het staat heel feestelijk als u de kippenragout in het midden van de rijstrand schept.) voedingswaarde : 315 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 10 / 40 minuten

Rijstrand met spinazie en doperwten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visragout In Een Rijstrand
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstrand Met Bruine Rijst En Feta Kaas
30-60 min -
Bekijk recept
Mosselen In Rijstrand
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visragout in een rijstrand
0 min
Bekijk recept