Risotto met groene groenten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 bosuitjes 1 sjalotje 250 g groene asperges 200 g haricots verts 100 g sugar snaps 50 g boter of margarine 300 g risottorijst 1 dl droge witte wijn 2 kruidenbouillontabletten zout peper
Voorbereiding
Bosuitjes schoonmaken en in lengte halveren. Bosuirepen in stukjes van 3 cm snijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Asperges wassen en ca. 1 1/2 cm van onderkant afsnijden en asperges schuin in stukjes van 2 cm snijden. Kopjes apart houden. Haricots verts wassen, schoonmaken en halveren. Sugar snaps wassen en schoonmaken. Bereiden In pan 25 g boter verhitten. Bosui ca. 3 minuten al omscheppend fruiten en uit pan scheppen. Sjalot en asperges aan bakvet toevoegen en ca. 3 minuten fruiten. Rijst toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend bakken tot korrels glanzen. Wijn toevoegen, laten verdampen en vervolgens beetje bij beetje 1 liter water toevoegen. Kruidenbouillontablet erboven verkruimelen en rijst onafgedekt zachtjes ca. 20 minuten koken. Intussen in andere pan water met snufje zout aan de kook brengen. Sugar snaps, haricots verts en aspergekopppen 6 à 8 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. Sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en bosui door rijst scheppen en nog ca. 5 minuten al omscheppend meewarmen. Rest van boter door rijst scheppen. (Eventueel extra water toevoegen.) Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met (versgemalen) parmezaanse kaas. Bevat per eenpersoonsportie energie 390 kCal - eiwit 8 g vet 11 g - koolhydraten 65 g

Risotto met groene groenten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept