250 g pandanrijst 1/2 dl appelsap 50 g blanke rozijnen 50 g krenten 1/2 theel. kaneel 1 appel 2 kiwi’s 1/2 theel. kerriepoeder 100 g ananasstukjes 250 g beenham (reepjes of blokjes) 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries; ) voor de saus: 2 dl kippenbouillon (van tablet of uit p; ot) 1 eetl. sojasaus of ketjap manis 2 eetl. citroensap 1 eetl. witte wijnazijn 1 eetl. tomatenpuree 1 eetl. honing 1 eetl. aardappelmeel of allesbinderVoorbereiding : Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en vervang een 1/2 dl van het kookvocht door appelsap. Voeg de rozijnen, krenten en kaneel de laatste 3 minuten toe. Schil de appel en verdeel het vruchtvlees in blokjes. Schil de kiwi’s en verdeel ze in plakjes.Voorbereiding : Maak de saus door de bouillon met sojasaus, citroensap, azijn, tomatenpuree en de honing te verwarmen. Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels van het sausvocht tot een glad papje en bind de saus ermee (allesbinder hoeft niet aangelengd te worden). Meng de vruchten, kerriepoeder en de beenham door de gare rijst. Strooi de bieslook erover. Serveer de saus er apart bij. Variatie: • Vervang de beenham door gerookte of gekookte kipfilet. • In plaats van ananasstukjes zijn lychees ook heel lekker. Wijnadvies: Neem een lichte witte wijn van de druifsoort Sauvignon. Bordeaux Blanc, Entre-Deux-Mers of witte Bergerac van Sauvignon (9-11°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 18 g vet: 7 g koolhydraten: 87 g kcal (kj): 483 (2029) -