1 pak lassie basmati rijst 2-3 eetlepels olie 400 g kipfilet, in blokjes 1 ui, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijnge; hakt ½ theelepel gemberpoeder ½ theelepel gemalen koriander 1 eetlepel grove mosterd 300 g panklare spinazieVoorbereiding 1. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
2. Voeg de ui, knoflook, rode peper, gemberpoeder, gemalen koriander en grove mosterd aan de kip toe en fruit deze ca. 2-3 minuten op middelhoog vuur mee.
3. Voeg de spinazie aan de kip toe en roerbak deze ca. 2-3 minuten op middelhoog vuur mee tot de spinazie geslonken is. Schep, indien nodig, het groentevocht spinazie uit de wok. Breng de kip met spinazie op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de rijst en kip met spinazie over vier borden.
5. Tip: Garneer de kip met spinazie met 50 g gezouten cashewnoten. -
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)