200 g spinazie 4 takjes peterselie 250 g droogkokende rijst 1 kruidenbouillontablet zout peper 1 pak diepvries doperwten 300 g 2 el boter of margarine Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen. In kopje peterselie fijn knippen. In pan rijst met bouillontablet koken volgens gebruiksaanwijzing. Platte schaal voorverwarmen. Intussen spinazie op matig vuur in 5 min. laten slinken. Af en toe omscheppen. Zout toevoegen. In 10 min. zachtjes gaarkoken. Intussen in pan doperwten koken volgens gebruiksaanwijzing. In vergiet spinazie laten uitlekken. Op plank grof hakken. Door rijst scheppen: spinazie, doperwten, peterselie en boter. Op smaak brengen met zout en peper. Rijstrand (inh. 1 l) omspoelen met koud water. Rijstmengsel erin scheppen. Goed aandrukken. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren. Even schudden en rijstrand op schaal laten glijden. Lekker met kippenragout. (Het staat heel feestelijk als u de kippenragout in het midden van de rijstrand schept.) voedingswaarde : 315 kcal p.p.
Rijstrand met spinazie en doperwten is een recept van De Virtuele Keuken