Tunesische linzen met rijst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm linzen 250 gm rijst 50 gm boter of margarine 500 gm pruimen 2 grote uien 1 stevige appel 1 zout 1 kaneel Kook de linzen gaar in ruim water in 30 minuten en giet ze daarna af. Kook de rijst droog en gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de pitten uit de pruimen, door ze in de lengte door te snijden. Snipper de ui en snijd de appel in blokjes. Smelt de boter, fruit daarin de ui lichtbruin en voeg het fruit toe. Laat dat even meebakken en meng daarna alle ingrediënten door elkaar. Maak het gerecht daarna op smaak met zout en kaneel.

Tunesische linzen met rijst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tunesische vissoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tunesische viscouscous met frisse saykouk
45 min-
Bekijk recept
Tunesische soep
20 min
Bekijk recept
Tunesische pasta
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept