1 zakje pijnboompitten (65 g, ah) 1 ui 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 kippenbouillontabletten 1 dl droge sherry 350 g witte rijst (geen snelkook) 2 takjes peterselie In droge koekenpan pijnboompitten onder regelmatig schudden goudbruin roosteren. Pijnboompitten op bord scheppen en laten afkoelen. Ui en knoflook pellen en snipperen. In ruime pan olie verhitten en ui en knoflook op laag vuur in ca. 3 minuten glazig bakken. Bouillontabletten, 9 dl water en sherry toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren en ca. 30 minuten koken tot vocht bijna verdampt en rijst zacht is, regelmatig omscheppen. Intussen peterselie heel fijnhakken. Pijnboompitten en peterselie door rijst mengen. voedingswaarde : 500 kcal p.p.
Arroz blanco al jerez y piñones (witte rijst met sherry en p is een recept van De Virtuele Keuken