Arroz blanco al jerez y piñones (witte rijst met sherry en p

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 zakje pijnboompitten (65 g, ah) 1 ui 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 kippenbouillontabletten 1 dl droge sherry 350 g witte rijst (geen snelkook) 2 takjes peterselie In droge koekenpan pijnboompitten onder regelmatig schudden goudbruin roosteren. Pijnboompitten op bord scheppen en laten afkoelen. Ui en knoflook pellen en snipperen. In ruime pan olie verhitten en ui en knoflook op laag vuur in ca. 3 minuten glazig bakken. Bouillontabletten, 9 dl water en sherry toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren en ca. 30 minuten koken tot vocht bijna verdampt en rijst zacht is, regelmatig omscheppen. Intussen peterselie heel fijnhakken. Pijnboompitten en peterselie door rijst mengen. voedingswaarde : 500 kcal p.p.

Arroz blanco al jerez y piñones (witte rijst met sherry en p is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Arroz con pollo
Bekijk recept
Arroz tapado
30 min-
Bekijk recept
Arroz a la cubana
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept