300 gm rijst 50 gm blanke rozijnen 1 theelepel(s) koenjit 1 ui 1 teentje knoflook 3 stengels citroengras 40 gm boter 1 theelepel(s) sereh 1/2 theelepel(s) djinten 50 gm pijnboompitten 2 eetlepel(s) fijngeknipte peterselie 1 zout Doe de rijst met 1 liter koud water, de rozijnen en koenjit in een kom. Week dit circa 15 minuten. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak het citroengras schoon en snijd de stelen heel fijn. Smelt de helft van de margarine. Bak vervolgens de ui, de knoflook en de helft van het citroengras met de sereh en djinten circa drie minuten. Roer de pijnboompitten erdoor. Giet het weekwater in het onderste deel van de stoompan. Voeg de rest van het citroengras toe. Breng het aan de kook. Schep het uimengsel door de rijst. Doe de rijst in het bovenste deel van de stoompan. Hang de rijst boven het kokende water. Zorg ervoor dat er zoveel water in de pan zit dat de rijst het water net niet raakt. Leg het deksel op de pan. Stoom de rijst in ca. 25 minuten gaar. Schep de rest van de margarine en de peterselie erdoor. Breng de pilav op smaak met zout. Dit bijgerecht smaakt lekker met bijvoorbeeld lamsvlees of kip met gebakken aubergines. In plaats van pijnboompitten kun je ook (100 gram) fijngesneden groene olijven, (50 gram) fijngehakte amandelen of (50 gram) fijngesneden chorizo gebruiken.