1 middelgrote aubergine, eventueel g; eschild, in plakken 1 olie 150 ml natuuryoghurt 1 theelepel(s) citroensap 1 teen knoflook, uitgeperst of fijng; ehakt 1/2 theelepel(s) chilipoeder 1 zout naar smaak 1 zwarte peper naar smaak ----GARNERING---- 1 olijfolie 1 plakjes tomaat 1 peterselie of munt ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;
4.02 Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat het bittere sap in 30 minuten wegtrekken. Spoel ze af en veeg ze droog. Bak ze in hete olie aan beide kanten lichtbruin. Schep ze uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen. Meng de overige ingrediënten, behalve de garnering. Maak in een schaal lagen yoghurt en plakken aubergine. Eindig met yoghurt. Besprenkel de salade naar smaak met olijfolie, plakjes tomaat en kruiden. Voor 2 personen bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0
4.02 von :Letzte Aender. :
5.0
4.2002 :Fingerprint : 26450887,459711798,Kalorio
Salad aswad (aubergine met yoghurt) is een recept van De Virtuele Keuken