4 sneetjes witbrood 6 eetlepel(s) olijfolie 2 sjalotjes 1 knoflookteentje 2 eetlepel(s) witte wijnazijn 1 sap van 1 sinaasappel 1 theelepel(s) suiker 1 theelepel(s) gedroogde munt 1 zout 1 zwarte peper 1 rood witlofstronkje 1/4 krop ijsbergsla 1 handje rucola 1 small venkelknol 175 gm feta 12 zwarte olijven Verwijder de randen van het witbrood. Snijd het brood in stukjes. Bedruip met wat olie. Verhit de pan of wok. Rooster de broodblokjes er 1-2 min. in tot ze goudgeel zijn. Roer goed. Neem ze uit de pan en zet weg. Pel de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn. Verhit de rest van de olie in de pan of wok. Voeg azijn, sinaasappelsap, suiker, munt, zout en peper toe.Verhit al roerend alles goed en zet deze sjalottendressing apart. Maak de slasoorten schoon en scheur ze in kleine stukjes. Snijd de venkel in reepjes en de feta in blokjes. Meng de slasoorten, venkel, kaas, olijven en sjalottendressing losjes dooreen. Verdeelover vier borden en bestrooi met de croutons. 475 kcal, 1995 kJ, 38 g vet, 11 g eiwit, 22 g koolhydraten, 4 g vezels Kooktip: U kunt ook een kant-en-klaar salademengsel kopen. Voor dit recept heeft u ca 200 g gemengde sla nodig. Variatie: Bestrooi de salade ook eens met geroosterde amandelen, pijnboompitten of 2 el pistachenootjes Serveren: Wit stokbrood smaakt goed bij deze salade Als drankje kunt u een gekoelde witte wijn of Prosecco kiezen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1