400 gm knolselderij 1 zout 1 peper 50 gm mierikswortel (vers of uit potje) 3 eetlepel(s) visbouillon (van tablet) 100 gm mayonaise 10 gm mosterd 3 eetlepel(s) slagroom, lobbig geklopt 4 gerookte forelfilets 1 grof zeezout Knolselderij in dunne reepjes snijden (julienne). Reepjes in ruim kokend water met zout ± 30 sec. onderdompelen (zodat selderij nog stevig blijft) en onder koud water afspoelen. Verse mierikswortel raspen. Mierikswortel in blender of keukenmachine doen. Bouillon, mayonaise en mosterd toevoegen en mengen tot dik vloeibare saus. Saus zeven en met zout en peper op smaak brengen. Slagroom door saus roeren. Selderij mengen met 2/3 deel van saus en met zout en peper op smaak brengen. selderijsalade (op kamertemperatuur) serveren met iets verwarmde* forelfilets en saus. Over forel wat grof zeezout strooien. Serveer met stokbrood. * De forel kan in oven of magnetron licht verwarmd worden. Schenk een beetje visbouillon over de forel, zodat deze niet uitdroogt. bron : Tip Culinair januari 1996 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0