200 gm kastanjechampignons, in vieren 50 gm groene linzen 50 gm rode linzen 50 gm gemengde grote kiemen (bv. tarweki; emen) 2 eetlepel(s) olijfolie 10 cm bleekselderij, in schijfjes 1 sjalotje, gesnipperd 1 knoflookteen, gehakt 1 peper 1 zout 2 eetlepel(s) balsamicoazijn 3 eetlepel(s) notenolie 1 theelepel(s) sherryazijn 100 gm gemengde sla 1 eetlepel(s) boter Kook de groene linzen gaar in 10 minuten, de rode in 5 minuten. Verhit 1 el olijfolie, zet hierin kort (30 sec.) de bleekselderij, het sjalotje en de knoflook aan. Voeg de linzen toe en warm nog 1 minuut door. Breng op smaak met peper en zout. Maak een dressing van de balsamicoazijn, 1 el olijfolie, de notenolie en sherryazijn. Maak de sla aan met een deel van de dressing. Verhit 1 el boter, bak hierin de paddestoelen, bak de kiemen kort mee. Schep de paddestoelen en kiemen op de sla. Geef er het restant van de dressing bij en strooi er de linzen omheen. bron : Lekker Gezond december 2001 / januari 2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0
2.2002 :Fingerprint : 26450887,459711823,Kalorio
Salade van paddestoelen, linzen en kiemen is een recept van De Virtuele Keuken