Salade van paddestoelen, linzen en kiemen

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm kastanjechampignons, in vieren 50 gm groene linzen 50 gm rode linzen 50 gm gemengde grote kiemen (bv. tarweki; emen) 2 eetlepel(s) olijfolie 10 cm bleekselderij, in schijfjes 1 sjalotje, gesnipperd 1 knoflookteen, gehakt 1 peper 1 zout 2 eetlepel(s) balsamicoazijn 3 eetlepel(s) notenolie 1 theelepel(s) sherryazijn 100 gm gemengde sla 1 eetlepel(s) boter Kook de groene linzen gaar in 10 minuten, de rode in 5 minuten. Verhit 1 el olijfolie, zet hierin kort (30 sec.) de bleekselderij, het sjalotje en de knoflook aan. Voeg de linzen toe en warm nog 1 minuut door. Breng op smaak met peper en zout. Maak een dressing van de balsamicoazijn, 1 el olijfolie, de notenolie en sherryazijn. Maak de sla aan met een deel van de dressing. Verhit 1 el boter, bak hierin de paddestoelen, bak de kiemen kort mee. Schep de paddestoelen en kiemen op de sla. Geef er het restant van de dressing bij en strooi er de linzen omheen. bron : Lekker Gezond december 2001 / januari 2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0



2.2002 :Fingerprint : 26450887,459711823,Kalorio

Salade van paddestoelen, linzen en kiemen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met artisjok en feta
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van paddestoelen, linzen en kiemen
Bekijk recept
Carpaccio van witte rammenas en rode biet met zalm
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept