6 dunne preien 1 zout 1/2 rode paprika 1 theelepel(s) dijonmosterd 1/2 theelepel(s) paprikapoeder 2 theelepel(s) vloeibare honing 3 eetlepel(s) limoensap 1 eetlepel(s) dragonazijn 6 eetlepel(s) (olijf)olie 1 teentje knoflook Prei wassen, schoonmaken en schuin in stukken van ca. 5 cm snijden. In pan met ruim kokend water en zout prei in ca. 10 minuten beetgaar koken. Prei afgieten, onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Intussen paprika schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. In kom mosterd, paprikapoeder, honing, limoensap, azijn en olie tot dressing kloppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei voorzichtig door dressing scheppen. Ca. 2 uur laten intrekken. Prei uit dressing nemen en op schaal leggen. paprika door dressing scheppen en over prei scheppen. bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks : dl. 3) :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :
6.0
3.2002 :Fingerprint : 26450887,459711824,Kalorio
Salade van prei met limoenvinaigrette is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van roze garnalen die op smaak gebracht werden met limoenvinaigrette