Saladetrio in wortelvinaigrette (cholesterolarm)

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/4 krop ijsbergsla 1 krop rode sla 50 gm veldsla 1 wortel (80 gr) 100 ml groentebouillon 1 ui (40 gr) 2 eetlepel(s) koudgeperste walnotenolie (20 gr) 3 eetlepel(s) appelazijn (30 gr) 1 eetlepel(s) fijngesneden bieslook 1 een klein beetje zeezout 1 vers gemalen zwarte peper 1 theelepel(s) mosterd (5 gr) 1. Verdeel de ijsberg- en rode sla in stukjes, was ze en schud ze droog. Maak de veldsla schoon, was haar zorgvuldig en schud haar droog.

2. Was de wortel, schrap hem en snijd hem in kleine blokjes. Kook de wortel in groentebouillon beetgaar en laat daarna de bouillon en de wortel afkoelen. Maak de ui schoon en snijd hem in gelijke stukjes.

3. Roer een vinaigrette van walnotenolie, appelazijn, 5 eetlepels koude groentebouillon en bieslook en maak dit op smaak af met zeezout, peper en mosterd. Schep de wortel- en uienblokjes erdoor en laat dit even trekken.

4. Meng de drie salades en giet de vinaigrette erover. 61 Kcal / 255 Kj, 1 gr E, 5 gr V, 0 mg Chol, 3 gr Kh
Voorbereiding
stijd: 20 minuten Bron: Erie Fraters :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450887,459711830,Kalorio

Saladetrio in wortelvinaigrette (cholesterolarm) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Waldorfsalade met pijnpitten (cholesterolarm)
Bekijk recept
Chocolademousse - Mieke
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appel zemelemuffins
0 min
Bekijk recept
Kalkoen-kebab
Bekijk recept