6 verse groene pepertjes - mild van; smaak 6 grote rijpe stevige tomaten 5 teentjes knoflook - uit de knijper 1 theelepel(s) komijnzaad 1/4 theelepel(s) rode pepertjes - fijn gesnipperd 1 zout 5 eetlepel(s) olijfolie 1 sap van 2 citroenen of 6 eetl. bla; nke azijn Breng een pan met water aan de kook en leg er degroene papertjes in met de tomaten. Laat het water 2 à 3 min. koken. Schep de tomaten uit het kokende water en leg ze in ijskoud water. Laat de pepertjes nog 4 min. langer doorkoken en leg ze dan ook in ijskoud water. Verwijder de velletjes van de groene pepertjes, snijd deze overlangs door en verwijder ook de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Maak een saus van knoflook, komijnzaad, stukjes rode peper, zout naar smaak, olijfolie en citroensap of azijn. Roer deze goed door en schenk de saus over de groenten. Schep de salade door elkaar en laat 20 min. intrekken voor de maaltijd. land : Marokko gerechtsoort : salade bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2
4.0
8.2002 :Fingerprint : 26450887,459711831,Kalorio
Schlada l’filfil (salade van groene pepertjes) is een recept van De Virtuele Keuken