----Keukengerei:---- 1 vergiet 1 appelboor 1 dunschiller 1 eiersnijder ----Ingredienten: ---- 300 gm andijvie of krulandijvie 3 eetlepel(s) zonnebloemolie of andere olie 4 eetlepel(s) citroensap of geurige azijn 1 peper uit de molen 1 zout 1 aroma of worcestersaus 2 grote zachtzure appels 2 middelgrote zoetzure augurken 1 kleine zeer fijngesnipperde ui 4 eetlepel(s) zure room of yoghurt 1 theelepel(s) goudgele mosterd 1 theelepel(s) suiker 3 gekookte gepelde eieren 50 gm gepelde gehakte walnoten 2 gepelde tomaten zonder zaad Verwijder de zeer harde en beschadigde bladeren van de andijvie en was de andijvie zeer goed dor de krop herhaalde keren omgekeerd in veel water onder te dompelen. Laat de andijvie in het vergiet uitlekken en droog de andijvie daarna zeer goed met een doek. Druk met een hand de bladeren van de andijviestronk goed tegen elkaar en snijd dan de andijvie in smalle repen. Dep die dan nog eens droog met de doek. Klop door de olie 3 eetl citroensap, met naar smaak weinig peper en zout of aroma. Doe dit sausje in een kom, schep de andijvie erdoor en leg een bord op de kom. Was, droog, boor en schil de appels. Snijd die in dunne plakken en verdeel die overlangs en overdwars in kleine blokjes. Besprenkel deze met de rest ban de citroensap. Snipper de augurken fijn en roer deze met de ui door de blokjes appel. Roer de room, de mosterd en 1.2 theel suiker door elkaar en schep dit sausje door de appel met augurk en ui. Snijd de eieren in plakken. Schep even voor het serveren het appel-augurk-uimengsel door de andijvie. Proef de salade en voeg naar smaak de rest van de suiker en peper en zout of aroma toe. Snijd de stukken tomaat zeer fijn. Breng de salade over op een serveerschaal en garneer de salade met de gehakte noten, de stukjes tomaat en de plakjes ei.Voorbereiding stijd: 20 - 25 minuten Geef hierbij bv. gebakken aardappelen Recipe by Meer doen met groenten, koken zonder grenzen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711836,Kalorio