150 ml magere yoghurt 2 eetlepel(s) zure room (30 gr) 1 sap van 1/2 citroen 1 snufje zeezout 1 witte peper 1 pinch kerrie 1 theelepel(s) koudgeperste druivenpitolie (5 gr) 200 gm knolselderij 2 appelen (200 gr) 1 plak ananas (50 gr) 1 eetlepel(s) gehakte munt 1 eetlepel(s) geroosterde pijnpitten (10 gr) 1. Roer de zure room door de yoghurt en maak dit op smaak af met zeezout, peper en citroensap. Roer de kerrie en olie door elkaar en schep dit door de yoghurt.
2. Was de selderij, schil hem en snijd hem in zeer dunne reepjes. Was de appelen, schil ze, verwijder het klokhuis en rasp ze. Schep de knolselderij en appel door de yoghurt.
3. Verwijder de schil en het bittere middengedeelte van de ananas. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en schep het eveneens door de yoghurt. Laat de salade 10 minuten rusten.
4. Schep de gehakte munt erdoor en bestrooi de salade met pijnpitten. 92 Kcal / 384 Kj, 3 gr E, 4 gr V, 20 mg Chol, 11 gr KhVoorbereiding stijd: 20 minuten Rusttijd: 10 minuten Bron: Erie Fraters :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450887,459711847,Kalorio
Waldorfsalade met pijnpitten (cholesterolarm) is een recept van De Virtuele Keuken