5 deciliter grote witte bonen een nacht geweek; t 1 kg witte asperges 1 komkommer 1 rode ui fijngehakt 1 liter rucola mosterddressing- 1/2 deciliter olijfolie 1/2 deciliter maisolie 1 centiliter Dijon mosterd 1 deciliter heet water 1 kruidenzout naar smaak 1 versgemalen peper naar smaak 1 deciliter verse basilicum fijngesneden Kook de bonen in ong. 1 uur gaar. Roer olijfolie, maisolie en mosterd goed door elkaar. Voeg heet water toe en roer ook dit er goed doorheen. Roer tot slot zout, peper en basilicum door het sausje. Meng het sausje door de warme bonen en laat het minstens 1 uur marineren (een hele nacht is nog lekkerder). Snijd het onderste, houtige, gedeelte van de asperges en snijd de rest in schuine stukken van ong. 2 cm. Breng lichtgezouten wzter aan de kook en kook hierin de aspergestukjes 3 minuten. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd de helften in reepjes. Meng ui en asperges door de bonen en roer er tot slot de komkommer en rucolasla doorheen. Opmerking: Bevat geen gluten, melkproducten of ei. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711853,Kalorio
Witte bonen-aspergessalade met mosterddressing is een recept van De Virtuele Keuken