Zomercoupe

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 vleestomaten 2 eetlepel(s) olijfolie 2 kroppen kropsla 300 gm verse doperwten 100 gm lente-uitjes 800 gm filets van witte vis (wijting, sch; elvis, koolvis...) 2 eetlepel(s) bloem 100 gm boter 100 gm reepjes gerookt spek 100 ml tomatencoulis 1 vers gemalen peper 1 zout 1 takje tijm 4 takjes dille Laat de tomaten even in kokend heet water liggen, om ze dan gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze in partjes, verwijder de pitjes en doe ze in een stoofpannetje. Voeg peper, zout, de olijfolie en het takje tijm toe. Laat alles 20 minuten inkoken tot een dikke brij. Mix fijn. Trek voorzichtig de bladeren van de slakroppen, dompel ze even in ijskoud water en sla ze droog. Leg de binnenste, lichtgroene blaadjes apart van de donkergroene buitenbladeren. Snijd de buitenbladeren in reepjes. Dop de erwten en spoel ze. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Snijd de visfilets in mootjes en wentel ze door de bloem. Kruid met peper en zout. Verhit de boter in een grote stoofpan en laat de stukjes vis, samen met de spekreepjes en de lente-uitjes, aan alle kanten even kleuren in de hete boter. Voeg de erwten, de reepjes kropsla en de tomatensaus toe. Kruid met peper en zout en laat 20 minuten sudderen met het deksel op de pan. Bekleed ondertussen vier coupes of schaaltjes met de lichtgroene blaadjes uit het hart van de kroppen. Laat ze mooi over de rand golven. Vul de coupes op met het visgroentenmengsel, gameer met een takje dille en dien meteen op. BEREIDINGSDUUR: 45 MIN. :Stichworte : Salades :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

4.0

3.2002 :Fingerprint : 26450887,459711859,Kalorio

Zomercoupe is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zomercoupe met chocoladeroom en amandel
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Zomercoupe met chocoladeroom en amandel
20 min Nagerecht
Bekijk recept