Zomerse salademaaltijd 1

4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 halve krop ijsbergsla 1 ons kipfilet of half bakje oesterz; wammen 1 half puntje danish blue (kaas) 1 half zakje pijnboompitten 1 zoute ketjap (asin) of sojasaus 1 scheutje olie Doe de pijnboompitten droog in de koekenpan. Rooster ze tot ze er goudbruin uitzien. Snijd intussen de kipfilet of de oesterzwammen in reepjes. Als de pijnboompitten geroosterd zijn, doe ze dan in een schaaltje om af te koelen. Je kunt nu wat olie in de koekenpan doen en de reepjes kipfilet of oesterzwam toevoegen. Laat de reepjes kort bakken en voeg dan wat zoute ketjap of sojasaus toe tot ze mooi bruin kleuren. De salade wordt daar lekker pittig van. Snijd en was de ijsbergsla. Snijd de Danish Blue in stukjes. Als de kipfilet of oesterzwam gaar is, laat de stukjes dan in een bakje afkoelen. Laat ze niet te lang in de pan! De kip wordt dan taai en de oesterzwammen worden te slap. Hussel de sla, de reepjes kip of oesterzwam, de pijnboompitten en de stukjes Danish Blue door elkaar en je eerste salade is klaar. Als je voorgebakken stokbrood hebt, of als je je stokbrood warm wilt eten, vergeet het dan niet in de oven te leggen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

24.0

8.2002 :Fingerprint : 26450887,459711861,Kalorio

Zomerse salademaaltijd 1 is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept