1 halve krop ijsbergsla 1 ons kipfilet of half bakje oesterz; wammen 1 half puntje danish blue (kaas) 1 half zakje pijnboompitten 1 zoute ketjap (asin) of sojasaus 1 scheutje olie Doe de pijnboompitten droog in de koekenpan. Rooster ze tot ze er goudbruin uitzien. Snijd intussen de kipfilet of de oesterzwammen in reepjes. Als de pijnboompitten geroosterd zijn, doe ze dan in een schaaltje om af te koelen. Je kunt nu wat olie in de koekenpan doen en de reepjes kipfilet of oesterzwam toevoegen. Laat de reepjes kort bakken en voeg dan wat zoute ketjap of sojasaus toe tot ze mooi bruin kleuren. De salade wordt daar lekker pittig van. Snijd en was de ijsbergsla. Snijd de Danish Blue in stukjes. Als de kipfilet of oesterzwam gaar is, laat de stukjes dan in een bakje afkoelen. Laat ze niet te lang in de pan! De kip wordt dan taai en de oesterzwammen worden te slap. Hussel de sla, de reepjes kip of oesterzwam, de pijnboompitten en de stukjes Danish Blue door elkaar en je eerste salade is klaar. Als je voorgebakken stokbrood hebt, of als je je stokbrood warm wilt eten, vergeet het dan niet in de oven te leggen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :