150 gm vlinderpasta (farfalle) 150 gm sperziebonen 2 tomaten 1 kleine ui 1 blikje artisjokharten (netto 200 g; ) 1 blikje tonijn op olie (netto 200 g; ) 1 teen knoflook 3 eetlepel(s) olijfolie 2 eetlepel(s) citroensap 1 zout 1 versgemalen peper 1 eetlepel(s) fijngehakte verse majoraan 6 zwarte olijven Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Kook de sperziebonen in een steelpan met weinig water en zout in ca. 15 minuten beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes. Pel de ui en snijd deze in ringen. Giet de artisjokharten af en snijd ze in vieren. Giet de tonijn boven een kommetje af. Pers de teen knoflook boven het tonijnvocht uit. Klop de olijfolie en het citroensap door het tonijnvocht. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de majoraan door de dressing. Giet de pasta af en schep de helft van de dressing erdoor. Schep de pasta in twee diepe borden. Giet ook de sperziebonen af. Verdeel de sperziebonen, de stukjes tomaat, de artisjokharten, de tonijn en de olijven over de pasta. Sprenkel hierover de rest van de dressing.Voorbereiding stijd: circa 25 minuten Per persoon: 685 kcal/2870 kJ 39 g eiwit 29 g vet 66 g koolhydr. Recipe by Spar Succesrecepten - Maaltijdsalades :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711765,Kalorio