225 gedroogde flageoletbonen 1 blik tonijn in eigen nat, ong 200; gr 1 het sap van 1 citroen 1 ruim 1 dl oliefolie 1 flinke dessertlepel gehakte verse; kruiden 1 zout 1 zwarte peper uit de molen 8 rijpe tomatenVoorbereiding : doe de gewassen bonen in een pan en bedek ze met zoveel koud water dat ze ruim onder water staan .laat ze een nacht weken. giet de bonen af, doe ze in een pan en bedek ze met kokend water. laat ze op laag vuur in ongeveer 1 uur gaar en zacht worden. giet ze af en laat ze door en door koud worden. ( in snelkookpan kan je dit ook doen)Voorbereiding swijze: laat de tonijn uitlekken en verkruimel de vis in een schaal. maak in een andere schaal een marinade van olijfolie citroensap verse kruiden zout peper en klop het met een garde door. vermeng de bonen tonijn marinade door elkaar,luchtig. proef even of extra zout en peper nodig zijn en schik de salade in het midden van een beetje platte schaal. maak in de schil van de tomaten kruislings een snede en dompel ze enkele seconden in heet water. met een scherp mes de vellen eraf halen. snij in niet te dikke plakken en schik de plakken rond de tomaten. Serveertips: variatie: witte bonen of sperziebonen. geef er fijngesneden sla bij en gebruk daarvoor dezelfde vinaigrette. dit gerecht bevat enkelvoudige verzadigde vetten en meervoudige verzadigde vetten. zorg dat de bonen goed gaar zijn, anders krijg je problemen met je spijsvertering. Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 13.01.2003 :Fingerprint : 26450887,459711814,Kalorio
Salade van bonen en tonijn met tomaten is een recept van De Virtuele Keuken