3 goed rijpe tomaten 2 groene paprika’s 4 tenen knoflook 1 sap van 1 citroen 3 eetlepel(s) olijfolie 1 zout Doe de grill van de oven aan en rooster daar de tomaten, paprika’s en ongepelde knoflooktenen onder op een stuk aluminiumfolie. Keer af en toe voorzichtig om. Als de paprika’s aan alle kanten geblakerd zijn, is de zaak klaar. Doe ze in een plastic zakje en doe dat dicht. Pel dan de tomaten voorzichtig, snijd ze door en verwijder vocht en pitjes. Knijp het zacht geworden binnenste van de knoflook uit de velletjes. Haal nu een paprika uit de plastic zak en pel er het vel af. Verwijder zaadlijsten en stelen en neem de tweede paprika onder handen. Doe tomaten, knoflook en paprika’s in een grote kom, neem twee tafelmessen en snijd alles tegen elkaar in fijn. Maak de salade aan met citroensap, olie en zout en serveer warm of koud. bron : De zon in de pot! / Onno H. Kleyn :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450887,459711835,Kalorio
Slata mechouia (gegrilde salade van tomaat en paprika) is een recept van De Virtuele Keuken