3 middelgrote uien 3 groene of rode paprika’s 3 middelgrote tomaten ontveld en in; vieren 200 gm tonijn uit blik, uitgelekt 2 hardgekookte eieren, in plakjes ge; sneden 4 eetlepel(s) extra vierge olijfolie 1 sap van 1 citroen 1 zout 1 peper 1/2 theelepel(s) karwijzaden 1 eetlepel(s) kappertjes 8 groene of zwarte olijven Deze salade wordt meshweya (geroosterd) genoemd, omdat de groenten geroosterd worden - meestal boven een vuur. Er bestaan alle mogelijke versies van. De variant die ik hier geef, vormt een voedzame maaltijd op zich. Leg de uien en de paprika’s in een zo heet mogelijke oven en laat ze een minuut of 30 roosteren, waarbij u ze eenmaal keert, tot de huid goed bruin is en e heel zacht aanvoelen. Of leg e onder de grill. Pel de uien en snijd ze in schijfjes. pel de paprika’s en snijd ze in reepjes. Schik de ingrediënten van de salade aantrekkelijk op een schaal of eenpersoons bordjes - de uien, paprika’s, tomaten, flenters tonijn en eieren. Vermeng de olie met het citroensap, zout, peper en karwijzaden en sprenkel dat erover. Garneer dit met kappertjes en olijven. bron : Tamarinde and Saffraan : Favoriete recepten uit het Midden- Oosten / Claudia Roden :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450887,459711772,Kalorio
Meshweya (tunesische geroosterde salade) is een recept van De Virtuele Keuken