1 kg spinazie 2 bosjes peterselie 1 bosje koriander 1/4 st bleekselderij 4 teentjes knoflook 1 eetlepel(s) mild paprikapoeder 1/2 theelepel(s) cayennepeper 1/4 theelepel(s) komijn 3 eetlepel(s) olie 1/2 ingemaakte citroen 1 sap van 1/2 citroen 1 zout 1 olijven om te garneren ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0;
4.02 Spinazie, peterselie en koriander zeer fijn snijden. Bleekselderij in kleine stukjes snijden. Groenten en kruiden grondig wassen, uit laten lekken, met aanhangend water in een pan doen en op een matig vuur laten slinken. De knoflook in kleine stukjes snijden en samen met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en olie bij het groentemengsel doen. Met het deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes laten smoren. De ingemaakte citroen in kleine stukjes snijden, samen met het citroensap toevoegen en nog 5 minuten mee laten stoven. De salade warm of koud serveren. Garneren met olijven. bron : De Marokkaanse keuken : 200 smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0