1 bosje bosuitjes 4 tomaten (ca. 400 g) 1 komkommer 1 groene paprika 3 eetl. olijfolie 2 eetl. witte wijnazijn of citroensap versgemalen peper zout 50 g zwarte olijven zonder pit 1 dikke plak feta (ca. 150 g) 2 eetl. peterselie (vers of diepvries) 2 eetl. gepelde amandelen of hazelnotenVoorbereiding : Was de bosuitjes, maak ze schoon en snijd ze in ringetjes. Verdeel de tomaten in blokjes van 1 cm. (Ontvel ze eventueel door ze in te kruisen en enkele tellen in heet water te leggen.) Was de komkommer en snijd deze in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in smalle reepjes.Voorbereiding : Schik de gesneden groenten op een schaal. Roer de olijfolie, wijnazijn, peper en zout tot een dressing en druppel deze over de salade. Verdeel de olijven met de in blokjes gesneden feta erover. Bestrooi de salade met peterselie en amandelen of hazelnoten. Lekker met Turks brood of vloerbrood. Suggestie: De salade kan uitgebreid worden met plakjes radijs, grofgeraspte wortel of geschaafde rode kool. Wijnadvies: Plaats hier liefst een Pinot Blanc uit de Elzas op tafel. Of laat de keuze op een milde Rijnse Riesling vallen. Of een Riesling van de Moezel (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit12 g vet20 g koolhydraten7 g kcal (kj)256 (1076)