Vruchtensalade met olijven

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 (bloed)sinaasappel 1 handsinaasappel 1 1/2 eetlepel olie 1 el citroenmelisseazijn 1 tl franse mosterd zout versgemalen peper 1 banaan 6 groene olijven Sinaasappels dik schillen en witte velletjes verwijderen. Sinaasappels overdwars in dunne plakjes snijden. Plakjes in stukjes snijden. (Van beide sinaasappels 2 plakjes apart houden voor garnering.) In kom doen: olie, azijn, mosterd, zout en peper. Tot sausje roeren. Banaan pellen. In dunne plakjes snijden. Aan sausje sinaasappelstukjes en banaan toevoegen. Door elkaar scheppen. Achtergebleven sinaasappelplakjes halveren. Langs rand van schaaltje (om en om rood en oranje) sinaasappelplakjes leggen. In midden vruchtensalade scheppen. Olijven erover verdelen.

Vruchtensalade met olijven is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige vruchtensalade
15 min, voorbereiden 10 min, wachten 15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Exotische vruchtensalade met limoenroom
20 min Nagerecht
Bekijk recept