1 kleine komkommer (± 350 g) 1 kleine ui 400 g gebraden kiprollade (stukje) 4 ijsbergslabladeren 1/2 citroen 3 takjes peterselie 1 takje selderij 6 el slagroom 3 el halfvette mayonaise zout paprikapoeder Komkommer wassen. Met vork in lengte van schil groeven trekken. Overlangs halveren. Met theelepel zaad verwijderen. Boven kom in plakjes schaven. Ui pellen en heel fijn snipperen. Kiprollade in stukjes snijden. Aan komkommer kip en sla toevoegen. Citroen uitpersen (1½ el sap). In kopje 2 takjes peterselie en selderij fijnknippen. In kommetje slagroom stijfkloppen. Erdoor roeren: ui, citroensap, peterselie, selderij en mayonaise. Op smaak brengen met zout en paprikapoeder. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Slagroommengsel door komkommermengsel scheppen. Overdoen in schaal. Garneren met toefjes peterselie.