Saffraanrisottosalade met gegrilde groenten, scampi en rucol

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 tl gedroogde oregano 3 el olijfolie 2 lente-uitjes, in stukjes van 5 cm 1 kleine venkelknol, in 6 partjes 1 kropje roodlof, gepeld 1/2 courgette, in plakjes van ½ cm 1/2 ui, fijngesneden 100 g risottorijst (arborio) 1 dl witte wijn 1 1/2 dl visbouillon (evt. van tablet) 1 envelopje saffraan (draadjes) 1/2 el roomboter of margarine 6 - 8 scampi, gepeld zout grofgemalen peper 1 bosje rucola evt. extra olie en balsamicoazijn Meng de oregano door 2 el olie en wentel de gesneden groenten erdoor. Verhit in een kookpan met dikke bodem 1 el olie en bak hierin de ui zachtjes glazig. Voeg de rijst toe en ror tot deze glazig ziet. Voeg de wijn toe en laat deze al roerend op laag vuur volledig door de rijst opnemen. Breng intussen de bouillon met de saffraan tegen de kook aan en lat de saffraan even trekken. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe, blijf regelmatig roeren en laat het steeds zachtjes kokend door de rijst opnemen. De totale kooktijd is ± 20 min. Roer als de rijst net gaar is de boter erdoor. Verhit intussen de grillpan. Gril de venkel en lente-ui eerst ± 2 min. Keer ze regelmatig en leg vervolgens de courgette en scampi erbij. Keer alle groenten regelmatig en gril ze in ± 5 min. knapperig en gaar. Bestrooi met zout en peper. Gril tot slot de roodlof heel kort om de knapperigheid en kleur te bewaren. Schep de risotto op warme borden en verdeel de groenten eromheen. Serveer met rucola, eventueel besprenkel met wat olie en balsamicoazijn. voedingswaarde : 485 kcal p.p. bereidingstijd : 45 minuten

Saffraanrisottosalade met gegrilde groenten, scampi en rucol is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Taartje Met Grookte Kip En Tomaat
30-60 min -
Bekijk recept

Saffraanrisottosalade Met Gegrilde Groenten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept