4 el zoetzure pompoenstukjes (pot)* 2 el (noten) olie zout peper 1 bosje waterkers (± 100 g) 1/4 krop ijsbergsla (± 100 g) 2 el gefruite uitjes * In plaats hiervan kunt u ook zoetzure wortel uit een potje gebruiken. Boven kom pompoen afgieten. In kom doen: 3 el pompoensap, olie, zout en peper. Door elkaar roeren. Van waterkers onderste stukjes snijden. In ruim water wassen en laten uitlekken. Van ijsbergsla lelijk blad en stronk verwijderen. In smalle reepjes snijden. Zonodig wassen en (in slamandje) uitslaan. Pompoen in kleinere stukjes snijden. In slaschaal doen: waterkers, ijsbergsla en pompoen. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen. Gefruite uitjes erover strooien. Lekker met patat frites en karbonade. voedingswaarde : 275 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten