150 g gerookte zalm, in kleine blokjes 1 sjalotje, fijngesneden 1/2 dl witte wijnazijn 1 el mosterd 1 1/2 dl olijfolie zout peper 12 asperges, geschild, in schuine stuk; jes van 2 cm 4 lente-uitjes, in schuine stukjes va; n 2 cm groene blaadjes van 1 bos radijs binnenste bladeren van 1 krop krops; la 6 radijsjes, in reepjes Zalmblokjes (1/3 deel achterhouden voor garnering) met sjalotje, azijn en mosterd glad pureren, 1 dl olie erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. In wok in rest van olie asperges en lente-uitjes ± 5 min. roerbakken. Radijsgroen op het laatst door asperges scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kropsla op borden schikken. Salade erop scheppen en dressing erover schenken. Garneren met achtergehouden zalmblokjes en radijsreepjes.
Lauwwarme aspergesalade met zalmdressing is een recept van De Virtuele Keuken