10 grote slabladeren (romeinse of turkse sla; of kropsla) 5 blaadjes rode sla 100 - 150 g gerookte zalm 200 g verse roomkaas 5 el crème fraîche 1 - 2 tl geraspte mierikswortel (uit po; tje) 2 tl geraspte sinaasappelschil 3 - 4 el kappertjes, uitgelekt 75 g gedopte pistachenootjes, grof gehak; t zout peper 5 - 10 takjes verse dille Verwijder de harde nerf uit de slabladeren. Leg steeds 2 grote slabladeren iets over elkaar, zodat een vierkant ontstaat. Leg in het midden een blaadje rode sla. Leg er een plak zalm op. Prak de roomkaas los met de crème fraîche en de geraspte mierikswortel en sinaasappelschil en roer de kappertjes en pistachenootjes erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Bestrijk de zalm dik met een deel van het roomkaasmengsel. Schik er komkommerrepen en 1 - 2 takjes dille op. Rol ze op als loempiaatjes: sla de onderkant over de vulling, vouw de zijkanten naar het midden eroverheen en rol de bladeren op tot stevige rolletjes. Snij ze schuin doormidden.