1 middelgrote tomaat, ontveld en van de pitjes on; tdaan 1 eetl rijstazijn 1,5 theel pindaolie of andere plantaardige ol; ie 1 theel natriumarme ketjap 1 theel honing 1/2 theel chinese sesamolie 200 gr stevige tahoe, in dobbelsteentjes g; esneden 180 gr komkommer, geschild, van de zaadjes; ontdaan en in plakjes ge 120 gr wortels, geschild en in luciferdunn; e reepjes gesneden 60 gr rode paprika, in luciferdunne reepj; es gesneden 30 gr champignons, in plakjes gesneden 60 gr bosuitjes, in plakjes gesneden 50 gr taugé 1.Meng de tomaat, azijn, olie, ketjap, honing en sesamolie in een keukenmachine.
2. Doe de rest van de ingrediënten in een slakom, giet het tomatenmengsel erover en schep alles goed door elkaar.
3. Dek de slakom af en laat de tahoesalade ten minste 30 minuten en het liefst de hele nacht in de koelkast staan. Schep alles, vlak voor het opdienen, nog een keer goed door. TIP: Tahoe neemt de smaak aan van de ingrediënten die ermee worden gemengd. Gecombineerd met sesamolie en verse groenten, is tahoe een smakelijk traktatie.