Tonijn-krabsalade met avocado en grapefruit

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eieren 1 grapefruit 1 avocado 1/2 el citroensap 2 el kerriesaus (fles) 1 el zure oom cayennepeper 2 blik krab (nettogewicht ± 170 g) 1 blik tonijn naturel (nettogewicht ± 200; g) Eieren in 10 min. hard koken. Laten schrikken, pellen en laten afkoelen. Intussen grapefruit zo dik schillen, dat vlies rond partjes meegeschild wordt. Partjes tussen vliezen uitsnijden en in stukjes snijden. Avocado halveren en pit verwijderen. Helften schillen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kom kerriesaus, zure room en snufje cayennepeper tot sausje roeren. Krab en tonijn afgieten en in stukjes verdelen. Aan sausje toevoegen: krab, tonijn, grapefruit en avocado. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Krabsalade over 2 borden verdelen. Eieren in partjes snijden en over salade verdelen. Lekker met kropsla en bruin (stok)brood. voedingswaarde : 440 kcal p.p. bereidingstijd : 25 minuten

Tonijn-krabsalade met avocado en grapefruit is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept