2 eieren 1 grapefruit 1 avocado 1/2 el citroensap 2 el kerriesaus (fles) 1 el zure oom cayennepeper 2 blik krab (nettogewicht ± 170 g) 1 blik tonijn naturel (nettogewicht ± 200; g) Eieren in 10 min. hard koken. Laten schrikken, pellen en laten afkoelen. Intussen grapefruit zo dik schillen, dat vlies rond partjes meegeschild wordt. Partjes tussen vliezen uitsnijden en in stukjes snijden. Avocado halveren en pit verwijderen. Helften schillen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kom kerriesaus, zure room en snufje cayennepeper tot sausje roeren. Krab en tonijn afgieten en in stukjes verdelen. Aan sausje toevoegen: krab, tonijn, grapefruit en avocado. Door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Krabsalade over 2 borden verdelen. Eieren in partjes snijden en over salade verdelen. Lekker met kropsla en bruin (stok)brood. voedingswaarde : 440 kcal p.p. bereidingstijd : 25 minuten
Tonijn-krabsalade met avocado en grapefruit is een recept van De Virtuele Keuken