Courgettesalade met munt, knoflook en rode spaanse peper

5 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 courgette zeezout en zwarte peper uit de mole; n stukje spaanse peper of fijngemalen; rode pepertjes 1/4 teentje knoflook paar takjes verse munt olijfolie extra vierge kneepje citroensap Snij de courgette in de lengte in zo dun mogelijke plakjes (liefst met een groentenschaaf). Gril ze in een gloeiendhete grillpan of op de barbecue tot ze aan beide kanten licht verkoold zijn (ik stop al iets eerder ;-) Spreid de plakjes uit op een grote schaal waarbij ze elkaar niet overlappen, want dan kunnen ze niet uitdampen. Strooi er als ze nog een beetje warm zijn zeezout en zwarte peper over. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en hak deze fijn. Hak ook de knoflook fijn en strooi dit samen met de Spaanse peper van behoorlijke hoogte over de courgettes. Snipper er de verse munt over en besprenkel het met de olijfolie en citroensap. De hoeveelheden van de kruiden zijn een indicatie. Gebruik ze naar smaak.

Courgettesalade met munt, knoflook en rode spaanse peper is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tartaar met courgettesalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept