1 courgette zeezout en zwarte peper uit de mole; n stukje spaanse peper of fijngemalen; rode pepertjes 1/4 teentje knoflook paar takjes verse munt olijfolie extra vierge kneepje citroensap Snij de courgette in de lengte in zo dun mogelijke plakjes (liefst met een groentenschaaf). Gril ze in een gloeiendhete grillpan of op de barbecue tot ze aan beide kanten licht verkoold zijn (ik stop al iets eerder ;-) Spreid de plakjes uit op een grote schaal waarbij ze elkaar niet overlappen, want dan kunnen ze niet uitdampen. Strooi er als ze nog een beetje warm zijn zeezout en zwarte peper over. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en hak deze fijn. Hak ook de knoflook fijn en strooi dit samen met de Spaanse peper van behoorlijke hoogte over de courgettes. Snipper er de verse munt over en besprenkel het met de olijfolie en citroensap. De hoeveelheden van de kruiden zijn een indicatie. Gebruik ze naar smaak.
Courgettesalade met munt, knoflook en rode spaanse peper is een recept van De Virtuele Keuken