1 zakje amandelschaafsel (45 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 4 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel citroensap 2 theelepels vloeibare honing 1 granny smith (appel) 150 g gegrilde ham 1 blik doperwtjes extra fijn (netto 280 g) zout (versgemalen) peper 1 zakje veldsla (75 g) keukenmachine Bereiden In droge koekenpan helft van amandelschaafsel lichtbruin roosteren. In kopje peterselie zeer fijn knippen. Rest van amandelschaafsel in keukenmachine zeer fijn malen. Olie met citroensap, honing, gemalen amandelen en helft van peterselie tot dressing roeren. Appel wassen en in vieren delen, klokhuis verwijderen en kwarten in plakjes snijden. Ham in reepjes snijden. Doperwtjes laten uitlekken, door dressing scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Sla en doperwten over grote serveerschaal verdelen. Appel en ham er losjes over verdelen. Garneren met geroosterd amandelschaafsel en rest van peterselie. Lekker met dikke geroosterde boterhammen besmeerd met echte boter.