1 klein blikje ansjovis 1 gele paprika 1 sjalotje gemengde bladsla naar keuze zoete rode wijnazijn 400 g verse tonijn aan 1 stuk 200 g haricot verts 10 olijven 1 bakje cerise tomaatjes olijfolie 2 gekookte eieren peperVoorbereiding : Zet de ansjovisfilets een nacht in melk om de sterke zoute smaak te verminderen. Kook de haricot verts beetgaar en spoel ze koud af. Snijd de paprika in reepjes, de olijven in ringen, het sjalotje in halve ringen en halveer de tomaatjes. Meng de bladsla met de gesneden ingrediënten en maak dit geheel op smaak met de olijfolie, de wijnazijn en peper. Verdeel deze salade over de borden en leg wat ansjovis en plakjes ei op de salade. Bak of gril de tonijn heel kort in weinig olijfolie zodat deze nog mooi roze is van binnen. Snijd dan de tonijn in plakken en leg deze op de salade. Serveer met geroosterd bruin of meergranen brood. Voedingswaarde per portie Kcal 300