450 g diepvries doperwten zout 8 plakken (bak)bacon 1 rode ui 6 sneetjes witbrood 2 teentjes knoflook 4 eetl. olijfolie 1 eetl. balsamicoazijn versgemalen peper 600 g spinazie (panklaar) 200 g parmezaanse kaas (stukje)Voorbereiding : Kook de doperwten 3-4 minuten in water met zout tot ze beetgaar zijn. (Iets korter dan de aanwijzing op de verpakking.) Giet ze af en spoel er koud water over. Bak de plakken bacon krokant in een droge hete koekenpan of leg ze op keukenpapier op een bord in de magnetron 2-3 minuten op 400 watt. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Verdeel de sneetjes brood, zonder korst, in lange repen. Meng de gepelde, geperste teentjes knoflook met de olijfolie.Voorbereiding : Verhit 1 eetl. van deze knoflookolie in een koekenpan en rooster hierin de broodrepen goudbruin. Meng de balsamicoazijn en peper met de rest van de knoflookolie tot een dressing. Verdeel de spinazie en doperwten over de borden. Giet de dressing erover. Leg de gebakken bacon erop. Schaaf de parmezaanse kaas in krullen erboven. Leg de broodcroutons erop. Suggestie: • De parmezaanse kaas kan worden vervangen door feta of gorgonzola. • In plaats van balsamicoazijn kan 1/2 eetl. worcestershiresaus worden gebruikt. Variatie: Breid dit gerecht uit tot een hoofdgerecht met gebakken krieltjes en geroosterde trostomaten. Wijnadvies: Dit zonnige gerecht vraagt om een zonnige wijn, Sunny Hill Chardonnay uit Australië. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 26 g vet: 23 g koolhydraten: 27 g kcal (kj): 419 (1760) -
Spinaziesalade met bacon en doperwten is een recept van De Virtuele Keuken