Aardappelsalade met sperziebonen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg vastkokende aardappelen 1 zout 1 pot sperziebonen (680 g) 1 sjalotje 3 eetlepels azijn 2 eetlepels grove mosterd 5 eetlepels olijfolie 2 theelepels tijm 1 peper 2 tomaten 8 zwarte olijven zonder pit Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in water met weinig zout in ca. 15 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af. Pel en snipper het sjalotje. Roer in een grote schaal de azijn met de mosterd, de olie en de tijm tot een dressing. Schep de sperziebonen en de sjalot erdoor. Giet de aardappelen af en schep de warme aardappelen door het sperziebonenmengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat de aardappelsalade afkoelen en zet de salade minstens 1 uur in de koelkast zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Snijd de tomaten in partjes en halveer de olijven. Schep de salade vlak voor het serveren nogmaals door en garneer met de tomaatpartjes en de olijven. 230 kcal, 950 kJoule, Eiwit: 5 Gram, Vet: 10 Gram, Koolhydraten: 31 Gram

Aardappelsalade met sperziebonen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept