Frisse aardappelsalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg aardappelen (bv. corne de gatte) 200 gm kerstomaatjes 100 gm rucola 6 fijngesneden lente-uitjes 1 zwarte olijven ----VOOR DE VINAIGRETTE---- 1 theelepel mosterd 1 eetlepel wijnazijn 4 eetlepels olijfolie 1 peper 1 zout 1 eetlepel fijngehakte peterselie Kook de aardappelen in de schil, of gebruik de magnetron. Leg ze in dat geval in een schaal, overgiet met l dl water, dek af en laat 12 minuten gaar worden. Verwijder de schil, snij de aardappelen in blokjes en meng met de groenten. Maak een vinaigrette van de mosterd, de wijnazijn, de olijfolie, peper, zout en peterselie en roer door de aardappelsalade. Culi-tip: Een ideaal gerecht om restjes aardappelen te verwerken. Of maak van je salade een volledige maaltijd en voeg er hardgekookte eieren, ansjovis, tonijn en boontjes bij.

Frisse aardappelsalade is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept