1 kg aardappelen (bv. corne de gatte) 200 gm kerstomaatjes 100 gm rucola 6 fijngesneden lente-uitjes 1 zwarte olijven ----VOOR DE VINAIGRETTE---- 1 theelepel mosterd 1 eetlepel wijnazijn 4 eetlepels olijfolie 1 peper 1 zout 1 eetlepel fijngehakte peterselie Kook de aardappelen in de schil, of gebruik de magnetron. Leg ze in dat geval in een schaal, overgiet met l dl water, dek af en laat 12 minuten gaar worden. Verwijder de schil, snij de aardappelen in blokjes en meng met de groenten. Maak een vinaigrette van de mosterd, de wijnazijn, de olijfolie, peper, zout en peterselie en roer door de aardappelsalade. Culi-tip: Een ideaal gerecht om restjes aardappelen te verwerken. Of maak van je salade een volledige maaltijd en voeg er hardgekookte eieren, ansjovis, tonijn en boontjes bij.