Witlofsalade met aardappel, appel, kip en peterselie

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepels witte wijnazijn 1 theelepel mosterd 6 eetlepels olijfolie peper en zout 4 eetlepels fijngesneden peterselie en bieslook 500 gram vastkokende ongeschilde aardappelen 2 in partjes gesneden ongeschilde gro; ene appels wat citroensap 4 struikjes witlof (blaadjes losgehaald) 125 gram in reepjes gesneden gerookte kip Roer een dressing van de wijnazijn, mosterd, olijfolie, wat peper en zout en de kruiden. Kook vervolgens de aardappelen in zo’n 20 minuten gaar. Pel deze hierna en snijd ze in reepjes. Besprenkel deze reepjes aardappel direct met de helft van de dressing en laat ze afkoelen. Besprenkel hierna de partjes appel met de citroensap. Meng dan de aardappelreepjes voorzichtig met de appel, witlof en kip. Druppel de rest van de dressing erover.

Witlofsalade met aardappel, appel, kip en peterselie is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofsalade met warme geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapjes met witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met witlofsalade en honingmosterddressing
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept