100 g gemengde sla 10 cm komkommer 6 langwerpige plakjes ontbijtspek 12 grote garnalen/gamba’s (gekookt en gepeld --- VOOR DE DRESSING: --- 5 eetl. olijfolie 1 eetl. ketjap asin 4 eetl. sinaasappelsap 4 houten satéprikkersVoorbereiding : Leg de houten satéstokjes even in koud water. Was en droog de sla. Snijd de geschilde komkommer in kleine blokjes. Snijd elk plakje ontbijtspek dwars doormidden. Rol elke garnaal in een plakje spek. Rijg aan elk satéstokje 3 in spek gewikkelde garnalen. Maak de dressing: roer in een kom de olijfolie, ketjap asin en het sinaasappelsap door elkaar.Voorbereiding : Verhit een grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag. Leg de satéstokjes met de garnalen in de pan. Temper de hittebron en gril/bak het spek rond de garnalen knapperig en lichtbruin. Verdeel de sla over de borden. Strooi de komkommerblokjes over de sla. Besprenkel de salade met de dressing. Leg op elk bord een stokje met garnalen. Variatie: Vervang de gekookte garnalen door gekookte mosselen. Wijnadvies: Begin met een witte Zuid-Afrikaanse wijn, een chenin blanc (Steen) bijvoorbeeld. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 6 g vet: 19 g koolhydraten: 2 g kcal (kj): 203 (853)