400 g pasta (penne of fusilli) 400 g kipfilet 1 courgette 1 rode paprika 6 gedroogde tomaten op olie 1 bakje cherry/kerstomaten 150 g mozzarella 2 lente/bosuitjes 2 eetl. olijfolie zout en versgemalen peper voor de dressing: 5 eetl. olijfolie 2 eetl. groene of rode pesto 3 eetl. citroensapVoorbereiding : Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Snijd de kipfilet in blokjes en de courgette en paprika, zonder zaadjes, in reepjes of blokjes. Verdeel de gedroogde tomaten in stukjes en halveer de cherry/ kerstomaten. Snijd de mozzarella in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.Voorbereiding : Roerbak de kipblokjes 10 minuten in de hete olijfolie. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 5 minuten. Meng de ingrediënten van de dressing. Schep de kip en warme groenten door de pasta Voeg de twee soorten tomaat, mozzarella, uitjes en peper en zout naar smaak toe. Spatel de dressing door de salade. Suggestie: • De salade wordt iets pittiger door 100 g kipfilet te vervangen door 100 g rauwe hamreepjes. • Eet de salade met ciabattabrood. Variatie: • Vervang courgette door blokjes aubergines of komkommer. Wijnadvies: Drink hierbij een kruidige rode wijn: Côtes du Rhône of een Côtes du Ventoux (16-18ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 63 g vet: 36 g koolhydraten: 84 g kcal (kj): 912 (3831)