8 ansjovisfilets (ko 4 eetlepels melk 2 schaaltjes minibloemkool en -broccoli 2 geroosterde paprika's (pot in reepjes) 100 g zwarte olijven zonder pit (gehalvee; rd) 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel rode wijnazijn cayennepeper 6 eetlepels extra vierge olijfolie Bereiden Ansjovisfilets afgieten en in kommetje melk laten weken. Bloemkooltjes en minibroccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout roosjes in 4-5 min. beetgaar koken. Afgieten en even laten afkoelen. Bloemkool en broccoli in slakom mengen met paprika, olijven, kappertjes, azijn, cayennepeper en olie. Salade minimaal een halfuur laten staan om smaken te laten intrekken. Ansjovisfilets uit melk nemen, droogdeppen en op salade leggen. Lekker bij gegrilde kip of vis. Tip Van deze salade bestaan heel veel variaties. De salade wordt vaak gemaakt met kerst. Wanneer er een dag van gegeten is, wordt hij de volgende dag aangevuld met nieuwe ingrediënten. Er kunnen bijvoorbeeld ook tomaten, rode ui, groene olijven of zoetzure augurkjes in.