Bloemkoolsalade Met Ansjovis

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

8 ansjovisfilets (ko 4 eetlepels melk 2 schaaltjes minibloemkool en -broccoli 2 geroosterde paprika's (pot in reepjes) 100 g zwarte olijven zonder pit (gehalvee; rd) 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel rode wijnazijn cayennepeper 6 eetlepels extra vierge olijfolie Bereiden Ansjovisfilets afgieten en in kommetje melk laten weken. Bloemkooltjes en minibroccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout roosjes in 4-5 min. beetgaar koken. Afgieten en even laten afkoelen. Bloemkool en broccoli in slakom mengen met paprika, olijven, kappertjes, azijn, cayennepeper en olie. Salade minimaal een halfuur laten staan om smaken te laten intrekken. Ansjovisfilets uit melk nemen, droogdeppen en op salade leggen. Lekker bij gegrilde kip of vis. Tip Van deze salade bestaan heel veel variaties. De salade wordt vaak gemaakt met kerst. Wanneer er een dag van gegeten is, wordt hij de volgende dag aangevuld met nieuwe ingrediënten. Er kunnen bijvoorbeeld ook tomaten, rode ui, groene olijven of zoetzure augurkjes in.

Bloemkoolsalade Met Ansjovis is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde bloemkoolsalade met zalm
145 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsalade (insalata di rinforzo)
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Burger & bloemkoolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase bloemkoolsalade met kokos
15 min Bijgerecht
Bekijk recept